Skip to content

Igračke na Bukovcu

Posted in Korijeni

ZAGREB – Odgojno-obrazovni projekt Etnografskog muzeja i Radija Kaj Dajmo djeci korijene i krila danas je predstavljen u Dječjem vrtiću Bukovac u Zagrebu.

Tradicijske drvene igračke, proizvedene u Hrvatskom zagorju, u Mariji Bistrici, u sklopu projekta Dajmo djeci korijene i krila, neizmjerno su obradovale najmlađe u tom zagrebačkom dječjem vrtiću, koji djeluje na četiri lokacije, a polazi ga 670 djece. U vrtiću Bukovac s velikom se pažnjom njeguju tradicijski običaji, a poznat je po provođenju brojnih edukativnih programa, te kao prvi koji ima i Vrtić pri bolnici.

Na prigodnoj svečanosti, o projektu Dajmo djeci korijene i krila, govorila je autorica Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja Zagreb.

Narodne novine, partner projekta, uručile su najmlađima komplet crtaćeg pribora, a Laboratorij zabave mališanima je izveo predstavu. Katarina Milković, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za kulturu prosvjetu i sport i Goranka Horjan, ravnateljica Etnografskog muzeja, zajedno su uručile komplet igračaka ravnateljici DV-a Gordani Lukačić.

Ovaj odgojno obrazovni projekt Etnografskog muzeja i Radija Kaj prepoznali su i podržali Ministarstvo poljoprivrede, Narodne novine, Janaf i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba te županije: Zagrebačka, Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Varaždinska i Međimurska.

loading