Skip to content

Svečani koncert kajkavskih popevki U ozračju KAJ-a, 2. lipnja 2022. u HNK u Osijeku zajedno pripremaju Osječko-baranjska županija, Grad Osijek i Radio Kaj

Turizam bez granica na Radiju Kaj – iz Hrvatskog zagorja i Međimurja

Korijeni i krila u Bjelovaru

Posted in Korijeni

Odgojno-obrazovni projekt Etnografskog muzeja i Radija Kaj Dajmo djeci korijene i krila, u četvrtak 29. listopada 2015. godine nastavljen je u Dječjem vrtiću Ciciban u Bjelovaru.   Tradicijske drvene igračke, proizvedene u Hrvatskom zagorju, u Mariji Bistrici, u sklopu projekta Dajmo djeci korijene i krila, prvi put stigle su Bjelovarsko-bilogorsku županiju.   Na prigodnoj svečanosti igračke je uručio Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije a primila ih je Senka Marija Ivanušec, ravnateljica Dječjeg vrtića Ciciban.

  
  
  
 Najmlađima o igračkama, koje je zaštitio UNESCO, govorila je autorica projekta Dajmo djeci korijene i krila Mirjana Drobina iz Etnografskog muzeja. Valerija Osrečak Ključarić uručila je poklon Narodnih novina, pribor za crtanje. Laboratorij zabave izveo je predstavu Vilko i dlakavi čovjek.  Zahvaljujući Etnografskom muzeju i Radiju Kaj, širom Hrvatske, od Zagorja, Međimurja, Podravine, Prigorja i Istre, preko Zagreba, Slavonskog Broda, Vukovara, Rijeke i Dubrovnika, djeca se u vrtićima upoznaju s hrvatskom kulturnom baštinom i hrvatskim tradicijskim vrijednostima. Do sada je projektom obuhvaćeno više od 50 vrtića širom Hrvatske. Projekt su podržale tvrtke Narodne novine i Janaf, te jedinice lokalne samouprave u kojima se projekt Dajmo djeci korijene i krila ostvaruje.

loading