Skip to content

Igračke u Šibeniku

Posted in Korijeni

ŠIBENIK – Uoči 8. sajma agroturizma Šibensko-kninske županije, partner Sajma, Krapinsko-zagorska županija, u petak 29. travnja 2016. godine, najmlađima u Dječjem vrtiću Smilje u Šibeniku, poklonila je veliki komplet tradicijskih drvenih dječjih igračaka, koje su im uručili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk. Igračke su primili ravnateljica DV-a Smilje Gorana Rakić i zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta.

Uručenjem tradicijskih drvenih igračka, proizvedenih u Mariji Bistrici, nastavlja se hrvatski odgojno-obrazovni projekt Dajmo djeci korijene i krila, kojega zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj. Širom Hrvatske, od Zagorja, Međimurja, Podravine i Prigorja, preko Zagreba, Slavonskog Broda, Vukovara, Rijeke i Dubrovnika, djeca se u vrtićima, zahvaljujući projektu Dajmo djeci korijene i krila,  upoznaju s hrvatskom kulturnom baštinom i hrvatskim tradicijskim vrijednostima. Igračke su uvrštene na UNESCO-vu reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.

Do sada je projektom obuhvaćeno 58 vrtića širom Hrvatske, a projekt trajno podržavaju tvrtke Narodne novine i Janaf, te jedinice lokalne samouprave na svom području. Podjelu drvenih igračaka u Šibeniku omogućila je Krapinsko-zagorska županija.imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

loading