Skip to content

Informatička učionica, vrijedna 16 tisuća eura, otvorena u Gospodarskoj školi Varaždin

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Svečanost otvorenja novouređene moderne informatičke učionice upriličena je u petak, 15. rujna 2023. godine, u Gospodarskoj školi Varaždin. U opremanje moderne informatičke učionice uloženo je 16 tisuća eura, a učionicu je, uz prisustvo učenika i djelatnika škole te brojnih uzvanika, otvorila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec. Ovo je samo dio ulaganja koja je u ovoj godini provela Varaždinska županija, rekla je zamjenica Zagorec i podsjetila  više o 1,6 milijuna eura u opremanje i infrastrukturu, od čega 200 tisuća eura u zanavljanje informatičke opreme. – Imamo viziju, želimo stvoriti sustav jednakih šansi, želimo poticati izvrsnost i darovitost. Imamo kvalitetne učenike, kvalitetan obrazovni sustav, u kojem nama učenici nisu samo broj, oni su vrijedni i marljivi, žele učiti i naučiti, a to mogu samo ako postoji zaokruženi sustav, naglasila je Zagorec.

U ovoj školskoj godini, škole, kojima je osnivač Varaždinska županija,  imaju 15.223 učenika, 128 informatičara, 128 informatičkih učionica i  5.343 računala, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek i dodao kako je premašen prosjek Europske unije čija je preporuka tri učenika na jedno računalo dok je u Varaždinskoj županiji postignut prosjek od 2,85 učenika na jedno računalo.

Neposredno prije svečanosti otvaranja, osvajačici brončane medalje na EuroSkills Gdańsk 2023. Teni Risek, bivšoj učenici Srednje strukovne škole Varaždin, sada studentici na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, uručena je nagrada za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima. Ona je, ujedno, prva studentica nagrađena na temelju Odluke Županijske skupštine Varaždinske županije.

loading