Skip to content

Iz Bluesun hotela Kaj, turizam na Radio Kaj

Posted in Turizam

Turističku razglednicu Krapinsko-zagorske županije, dvosatnom emisijom uživo, uputio je svojim slušateljima Radio Kaj, u ponedjeljak 26. travnja 2021. godine  iz Marije Bistrice. U emisiji Turizam na Radiju Kaj, gosti urednici Gordani Tepuš su bili Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije i predsjednik TZ Krapinsko-zagorske županije, Vlasta Hubicki, predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije i vlasnica medičarsko-svjećarske radnje Zozolly, Ilija Andabak, direktor Bluesun hotela Kaj, Mateja Janečić Miketić, stručna suradnica TZ Općine Marija Bistrica, Josip Milički, načelnik Općine Marija Bistrica i Sanja Škrinjar, voditeljica ureda TZ Krapinsko-zagorske županije.

U Mariju Bistricu, najveće hrvatsko marijansko svetište vjernici dolaze od ranog proljeća do kasne jeseni, te na hodočašća godišnje u Mariju Bistricu dođe i do milijun posjetitelja. Mnogi svrate i kroz širom otvorena vrata u Bluesun hotel Kaj, ističe direktor hotela Ilija Andabak, dodavši da osim klasične ponude, gostima nude i izlete kroz Zagorje, vožnju quadovima, balonom, ali i biciklima jer je Kaj prvi i jedini bike hotel u Zagorju. – Marija Bistrica prepoznata je i po atraktivnim manifestacijama, navodi Mateja Janečić Miketić, stručna suradnica TZ Općine Marija Bistrica te posebno ističe Ljeto u Mariji Bistrici, Advent u Mariji Bistrici te doček Nove godine u podne.

Marija Bistrica je uistinu posebno mjesto, u kojem se isprepliću vjerski i suvremeni način života, ali u punom smislu živi hrvatska tradicija i kultura, naglašava načelnik Općine Josip Milički, dodavši da su usprkos korona krizi, turističke brojke zadovoljavajuće, a veseli činjenica da se otvaraju novi smještajni objekti ruralnog karaktera.

Krapinsko-zagorska županija trenutno je na 76% u dolascima i 69% u noćenjima, u odnosu na isto razdoblje 2019. godine, rekla je Sanja Škrinjar, voditeljica ureda TZ Krapinsko-zagorske županije te najavila da se nastavlja se standardizacijom smještajnih i ostalih turističkih objekata sa bike oznakama, budući da upravo taj vid rekreacije, odnosno ponude, gosti u zadnje vrijeme sve više traže.

Osim vjerskog sadržaja, koji privlači brojne hodočasnike u Mariju Bistricu, ovo mjesto nudi svojim posjetiteljima i da dožive čari brojnih starih obrta i zanata, rekla je vlasnica medičarsko-svjećarske radnje Zozolly i predsjednica županijske Skupštine Vlasta Hubicki, bez čijih se slasnih medenjaka, malo tko vraća kući iz Marije Bistrice.

– Turizam Krapinsko-zagorske županije temelji se na čitavom nizu posebnosti, a u Mariji Bistrici obogaćuju ga umijeće majstora kroz izradu drvenih igračaka i licitara, uvrštenih na UNESCO-vu reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva, lončarskih proizvoda i ostalih suvenira, ističe  župan Krapinsko-zagorske županije i predsjednik županijske Turističke zajednice Željko Kolar. – U suradnji s Općinom Marija Bistrica tijekom ljeta ćemo prionuti izradi projektne dokumentacije za Muzej drvenih igračaka i licitara, kojeg planiramo izgraditi u Mariji Bistrici u naredne četiri godine, najavio je župan Željko Kolar, ističući kako će to biti dodatan sadržaj u ionako bogatoj turističkoj ponudi.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading