Skip to content

Izaslanstvo Grada Mainza u posjetu Gradu Zagrebu – dogovorena konkretna suradnja

Posted in Vijesti

ZAGREB – U uzvratnom posjetu Gradu Zagrebu je delegacija Grada Mainza, predvođena gradonačelnikom, ujedno i predsjednikom Gradskog vijeća Michaelom Eblingom, povodom 55. obljetnice prijateljstva dvaju gradova. Tim povodom održan je sastanak u gornjogradskoj palači Dverce u srijedu 27. srpnja 2022. godine, na kojem se, između ostalog, razgovaralo o konkretnoj gospodarskoj i kulturnoj suradnji.

– Razgovarali smo o mogućim zajedničkim ulaganjima, između ostalog i o ulaganjima u obnovu Zagreba te pomoći građanima nakon potresa, a razgovarali smo i o startupovima jer Zagreb ima puno toga za pokazati kada riječ o omogućavanju mladim ljudima da uđu u svijet poduzetništva, kazao je gradonačelnik Mainza Michael Ebling. Kako je istaknuo gradonačelnik Tomislav Tomašević, i Zagreb i Mainz mogu puno naučiti jedan od drugog, a naglasak zagrebačke Gradske uprave bit će prikupljanje iskustva u zelenoj energetskoj tranziciji.

– Vidjet ćemo različite modele tzv. građanske energije, odnosno poticanja obnovljivih izvora energije u vlasništvu Zagrepčana. Takvi modeli postoje u Mainzu. Postoje fondovi i zaklade za takvu facilitaciju energetske tranzicije od strane građana, kazao je gradonačelnik Tomašević. Na sastanku je dogovoren idući korak u konkretnoj gospodarskoj suradnji, organizacija Gospodarskog foruma u Mainzu.

loading