Skip to content

Izbori za međimurskog župana

Posted in Vijesti

ČAKOVEC –  U Međimurskoj županiji će se u nedjelju 28. studenog 2021. godine održati prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana, a u izbornoj utrci za čelnu poziciju u županiji je četvero kandidata: reformistica Sandra Herman, nezavisni Mladen Novak i Matija Posavec te Fokusov Darko Zver. Tijekom izbornog dana, Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske objavit će podatke o odazivu birača do 11.30 te 16.30 sati. Prve informacije o privremenim nepotpunim rezultatima prijevremenih izbora objavit će se na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva u 20 sati.

Jednom od kandidata ili kandidatkinji svoj će glas moći dati ukupno 95.289 birača na 157 biračkih mjesta u Međimurskoj županiji, a biračka mjesta zatvaraju se u 19 sati.

Sve osobe koje na biračkom mjestu obavljaju određene radnje (članovi biračkih odbora, promatrači, predstavnici medija i ostale osobe prisutne na biračkom mjestu) moraju imati važeću covid potvrdu nadležnog tijela da su dovršile primarno cijepljenje protiv bolesti covid-19, da su preboljele covid-19 ili negativan rezultat provedenog brzog antigenskog testa ili RT PCR testa. Birači ne moraju imati važeću covid potvrdu, no dužni su se pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera.

loading