Skip to content

O izborima u 3. izbornoj jedinici na press konferencijama Restart koalicije

Posted in Vijesti

ZABOK/VARAŽDIN/ČAKOVEC – Rezultati izbora za Hrvatski sabor tema su konferencije za medije koju je ovog utorka, 7. srpnja 2020. godine održao SDP Krapinsko-zagorske županije. Okupljenima su se obratili predsjednik županijske organizacije SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednici ŽO SDP-a KZŽ Marko Vešligaj i Zlatko Brlek te kandidati s liste Željko Kolar, Željko Pavić i Jasenka Auguštan-Pentek, a tom prilikom zahvalili su svim građanima na potpori i izlasku na izbore. – SDP je u ovoj županiji još uvijek je pobjednička stranka i jedna smo od dvije izborne jedinice gdje pobjeda pripala upravo SDP-u – rekao je Hajdaš Dončić i dodao da ih to obvezuje da rade još više i bolje za ovaj kraj. Nositelj liste RESTART koalicije u trećoj izbornoj jedinici, župan Željko Kolar, ponovio je da saborski mandat neće konzumirati, već će ostati na poziciji župana, a umjesto njega u Sabor će ići Jasenka Auguštan-Pentek ili Željko Pavić, no to ovisi o odluci stranačkog tijela.

Press konferencija je održana i u Varaždinu, gdje su građanima, uz nositelja liste Željka Kolara, zahvalili predsjednica Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora i predsjednik Gradske organizacije Varaždina Miroslav Marković. Kao izabrana zastupnica Barbara Antolić Vupora je rekla, kako će se u Hrvatskom saboru boriti za sjever Hrvatske, a posebno za brzu cestu Varaždin – Krapina.

Osvrt na rezultate Restart koalicije ostvarene na parlamentarnim izborima u III. izbornoj jedinici, bila je tema konferencije za medije održane i u Čakovcu. Uz zahvalu svim biračima na glasovima, članovima stranke i volonterima na angažmanu, novi stari saborski zastupnik i gradonačelnik  Čakovca Stjepan Kovač istaknuo je kako je rezultat u Međimurju odnosno Čakovcu dobar te da ova politička opcija po prvi puta, u novom sazivu sabora, ima čak tri saborska zastupnika iz samog grada Čakovca. Rezultat s više od 16 tisuća preferencijalnih glasova, čime su osigurana dva saborska mandata, obvezuje rekao je nezavisni na listi Restart koalicije međimurski župan Matija Posavec napomenuvši kako je ovo povjerenje dobiveno u kampanji bez kampanje, odnosno vrednovanjem dosadašnjeg rada na dužnosti župana. Sukladno tome najavljuje kako će svoj saborski mandat konzumirati po završetku mandata župana. Izbor osobe koja će umjesto njega biti na mjestu saborskog zastupnika, kroz predstojećih osam mjeseci, ovisit će o daljnjim dogovorima te uz uvjet bolje suradnje vijećnika SDP-a u Skupštini Međimurske županije, poručio župan Matija Posavec. Što se tiče sljedećih lokalnih izbora, razjasnio je Posavec, na dužnost župana kandidirat će se samo dođe li do promijene zakona i ta dužnost bude spojiva s ovom saborskom. Na novinarsko pitanje je li izgledna njegova kandidatura za gradonačelnika Čakovca takvu mogućnost nije ni potvrdio, niti odbacio.

loading