Skip to content

Izložene fotografije Matije Topolovca

Posted in Vijesti

KRAPINA – U spomen na prerano preminulog Krapinčana, dugogodišnjeg fotoreportera Pixella Matiju Topolovca, u Galeriji grada Krapine u petak je u suorganizaciji POU Krapina, Galerije grada Krapine, Grada Krapine, Foto kluba Krapina, obitelji i prijatelja, otvorena izložba njegovih fotografija.

Reporterske fotografije Matije Topolovca objavljivane su u različitim medijima, ali osim profesionalnog fotografskog posla, Matija je bio entuzijast i zaljubljenik u fotografiju. Bio je jedan od prvih članova, osnivača Foto kluba Krapina, te je s njim klub i službeno počeo s radom. Kroz dugogodišnje bavljenje fotografijom ispred njegova objektiva stajale su razne osobe iz političkog, kulturnog i zabavnog života. Fotografirao je i pejzaže, floru i faunu, ili pak prirodne fenomene.

U Galeriji grada Krapine izloženo je 60 Matijinih fotografija, a svaka je od njih posebna na svoj način. Izložba je postavljena tako da su fotografije grupirane po motivima Krapine, okolice Pregrade, jadranske obale te krajevima austrijskih Alpi i Slovenije. Izložbu je otvorio gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Otvorenje je upriličeno u skladu s trenutno važećim epidemiološkim preporukama, a razgledavanje izložbe bit će omogućeno u grupama od po 10 ljudi.

loading