Skip to content

Jačanje podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela u Krapinsko-zagorskoj županiji

Posted in Vijesti

ZABOK – Okrugli stol na temu jačanja podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela te važnosti uloge policije, održan je u utorak, 13. rujna 2022. godine, u Zaboku, u organizaciji SOS telefona i savjetovališta za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Cilj ovog okruglog stola je jačanje sustava podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela kroz bolju suradnju svih stručnjaka koji direktno rade sa žrtvama ili svjedocima kaznenih djela, a bio je i prilika za razmjenu informacija, podjelu iskustva i primjera pozitivnih praksi. Okupljenima su se obratili stručnjaci iz Ministarstva pravosuđa i uprave, Policijske uprave krapinsko-zagorske, Ženske sobe – Centra za seksualna prava i ostalih područja.

– Ponosni smo da od 2018. godine na području Krapinsko-zagorske županije djeluje program Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela i možemo potvrditi da je ovaj program od velike pomoći, budući da je broj korisnika i korisnica u konstantnom rastu, a svi oni iskazuju zahvalnost što postojimo te dodaju da sami to ne bi mogli sve proći, rekla je Vendi Keserica Tomičić iz CESI-a i Savjetovališta. Okruglom stolu je prisustvovala i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek koja je dodala da će okruglih stolova s ovom tematikom biti mnogo u idućih godinu i pol.

– Krapinsko-zagorska županija u sklopu projekta „Sklonište za žrtve nasilja“ pomoću kojeg gradi novu sigurnu kuću za žrtve, ima i čitav set tzv. soft projekata, koji su usmjereni na edukaciju, informiranje i senzibiliziranje javnosti o vrstama nasilja i načinima prevencije, istaknula je Petek.

loading