Skip to content

Jak vjetar uzrokuje probleme na Sjeverozapadu Hrvatske

Posted in Vijesti

Uslijed jakog vjetra, na zagrebačkom području došlo je do pada stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, opadanja dijelova fasade sa zgrada, oštećenja limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova, dojavili su građani Županijskom centru 112 Zagreb. Javna vatrogasna postaja  Zagreb u subotu, 4. veljače 2023. godine, imala je 40-ak intervencija radi uklanjanja stabala koja su pala zbog jakog vjetra, a iz zagrebačke policije izvijestili su da je Sljemenska cesta zatvorena za osobna vozila.

Na području Zagrebačke županije zaprimljeno je nekoliko dojava kako je na području Prilipja, Pleševice i Zaprešića uslijed jakog vjetra došlo do prekida opskrbe električnom energijom.

Županijski centar 112 Krapina zaprimio je više dojava da je zbog jakog vjetra došlo do oštećenja dalekovoda te su bez opskrbe električnom energijom Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec, dok je Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio i nekoliko poziva o srušenim stablima te električnim i telekomunikacijskim stupovima.

Na terenu su sve nadležne službe koje rade na uklanjanju posljedica i saniranju štete.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading