Skip to content

Jana i Petar Pavalić najbolji sportaši Krapinsko-zagorske županije

Posted in Vijesti

KRAPINAJana i Petar Pavalić najbolji su sportaši Krapinsko-zagorske županije, a priznanja su im dodijeljena u četvrtak, 26. siječnja 2023. godine, u Krapini. Jana Pavalić je svjetska je juniorska prvakinja u disciplini 50 metara leptir i najuspješnija hrvatska plivačica u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji dok je njezin brat Petar Pavalić, mlađi seniorski i juniorski prvak Hrvatske u disciplini 200 metra leđno. U kategoriji najperspektivnijih sportaša do 14 godina prva mjesta pripala su stolnotenisačici Sari Rivetti i kapetanu nogometne selekcije Krapinsko-zagorske županije  Mihaelu Kelavi. U kategoriji sportaša i sportašica od 14 do 18 godina najbolji su plivačica Emma Horvat i streličar Pavao Hac. Priznanja za promociju zagorskog sporta dodijeljena su Josipu Kajiniću, Košarkaškom klubu Zabok i  Florianu Šalecu. Nagrade za razvoj sporta dodijeljene su Ivanu Maku i Josipu Goričanu iz nogometnih krugova, a dobitnik priznanja za životno djelo u sportu je Željko Hohnjec. Najbolja ženska ekipa je ekipa Streljačkog društva Veliko Trgovišće, a najbolja muška ekipa Košarkaški klub Zabok. Vrijednim sportskim djelatnicima, sportašicama i sportašima koji su prošle godine postigli niz vrijednih rezultata čestitke su na svečanosti uputili predsjednik Sportske zajednice Krapinsko-zagorske županije Tihomir Vančina, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i župana Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

– Potrebno je kontinuirano ulagati u sportaše, ali i sportsku infrastrukturu, kako bi rezultati na natjecanjima bili još bolji, rekao je gradonačelnik Gregurović, dodavši da je Grad Krapina ove  godine u proračunu osigurano 200 tisuća eura za rad krapinskog sportskog saveza. – Krapinsko-zagorska županija ima državne, europske te svjetske prvake i to je dokaz da se i u manjim sredina uz kontinuirani rad, disciplinu i predane trenere može doći do izvrsnih rezultata, izjavio je župan Kolar.

Sportsko djelovanje na području Krapinsko-zagorske županije objedinjuje Sportska zajednica u koju su udružene 144 udruge. U tom sustavu djeluje 4.967 sportaša u sustavu natjecanja i 1.938 rekreativca, odnosno ukupno 6.905 sportaša. Kroz godinu se održi oko 3.700 utakmica i osam tisuća pojedinačnih nastupa za što se sportaši pripremaju na 34 tisuće treninga.

 

loading