Skip to content

Jelena Pavičić Vukičević u utrci za gradonačelnicu Zagreba

Posted in Vijesti

ZAGREB – Jelena Pavičić Vukičević prihvatila je u četvrtak 18. ožujka 2021. godine kandidaturu stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba na predstojećim lokalnim izborima. Nakon sjednice Predsjedništva, poručila je da će stranku povesti u izbornu pobjedu.

Član Predsjedništva Ivica Lovrić objavio je da je Predsjedništvo jednoglasno prihvatilo prijedlog da Jelena Pavičić Vukičević bude kandidatkinja njihove stranke za gradonačelnicu Zagreba.

Nakon smrti dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, njegova zamjenica i dugogodišnja suradnica Pavičić Vukičević postala je obnašateljica dužnosti gradonačelnika do lokalnih izbora.

Jelena Pavičić Vukičević je suradnica Bandića od početaka njegove karijere, a sama ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju gradom jer je bila i zamjenica i pročelnica.

Kada je Bandić 2000. prvi put izabran za gradonačelnika bila je tajnica zagrebačke gradske organizacije SDP-a i zastupnica u Gradskoj skupštini. Tri godine kasnije, 2003., postaje saborska zastupnica, 2008. pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a od 2009. do 2013. po prvi put i zamjenica gradonačelnika. Drugi put Bandićevom zamjenicom postaje 2017. na neposrednim lokalnim izborima.

– Zahvaljujem svojim stranačkim kolegama, ali i brojnim građanima koji su pokazali punu potporu mojoj kandidaturi, o kojoj sada, uz podršku obitelji, nisam dvoumila – istaknula je Pavičić Vukičević. Uz socijalna prava i tehnološki napredak, kako je rekla Pavičić Vukičević, ima i dvije novine, a to su uključivanje građana u odlučivanje i urbana obnova grada za 21. stoljeće.

loading