Skip to content

Još tri investitora u varaždinskoj zoni Brezje

Posted in Vijesti

VARAŽDIN- Ugovore s još tri nova investitora u Gospodarskoj zoni Brezje, danas 03. kolovoza 2021. godine, u varaždinskoj Gradskoj vijećnici je potpisao gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj. -Veseli me što investitori prepoznaju novu, pozitivnu klimu u gradu Varaždinu te moram istaknuti da sam i uoči ovog potpisivanja vodio razgovore s još jednim potencijalnim ulagačem, naglasio je gradonačelnik Neven Bosilj. Osim što smo prodajom parcela prihodovali gotovo dva milijuna kuna, veseli me što sada u zoni Brezje imamo ukupno deset investitora te što se nove investicije odnose na proizvodnju koja donosi dodanu vrijednost i nešto više plaće u odnosu na prosjek sjevera zemlje, dodao je Bosilj.
Dakako, prostora za širenje Gospodarske zone Brezje, gdje se uređuje servisna cesta i sva potrebna infrastruktura, ima još puno. No, potrebno je riješiti šesnaestogodišnji problem varaždinskih bala, na čemu se također vrlo intenzivno radi, dodao je gradonačelnik Bosilj i napomenuo kako će se trebati poraditi i na osiguravanju kvalitetne radne snage koje u Varaždinu, što se raspoloživosti tiče, ima sve manje, a što je jedno od privih pitanja koje postavljaju potencijalni ulagači.
Inače, temeljem danas potpisana tri ugovora prodano je 12.360 kvadrata zemljišta u zoni Brezje. Gradit će se jedan prodajno servisni centar za prodaju, servis i nadogradnju vozila, jedan proizvodno poslovni objekt za preciznu obradu metala te benzinska pumpa s pratećim objektima, a sveukupno će biti zaposleno oko 30 ljudi.

loading