Skip to content

Kad Radio Kaj liječi…

Majda Lojo Pavlović osjeća se zabavljeno na lokaciji Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.
Utorak, 19. siječnja 2021. godine · Krapinske Toplice, Krapinsko-zagorska županija

RUJAN 2009. – Moju mamu s Rebra dovoze na neurologiju u Krapinske Toplice. Posljedice nesreće na zagrebačkom glavnom kolodvoru bile su raznovrsne te iznimno teške, izmedju ostalog tu je bio i potpuni gubitak sjećanja. Nije nas prepoznavala, ako bi se i desio koji blic memorije u njemu je znala svašta pobrkati. No podsvijest, poput nekog djavoljeg igrališta, znala je uzrokovati i tragikomične situacije. Recimo u njenoj je sobi na neurologiji stalno svirao radio Kaj. Kažu da je to dobro jer im stalno netko priča, ide glazba koja takodjer može potaknuti sjećanja kao i vijesti te voditeljske intervencije. No, ništa od svega navedenog nije ju dotaknulo kao jedna šašava stvar. Čitana reklama za Trgocentar u kojoj su se nizali artikli na sniženju i cijene istih. Jednog je dana dok sam je pokušavala nahraniti, a ona bas nije bila sigurna tko sam i kako se zovem odjednom rekla da moram otići u Trgocentar “jer su ti šampinjoni na akciji po 12,99, a WC papir troslojni 16,99”. Ostaneš zatečen, otkud joj sad to, a ne zna ni tko sam?!? Medjutim, povezala je ona nekako činjenicu da ju ja hranim, ergo valjda i kuham, ono sto joj stalno tambura kraj glave i eto je kao papiga ponavlja čitanu reklamu. U svakom slučaju dobar znak, memorija je počela raditi. A u idućim tjednima još mi je mnogo puta uredno prepričala sve akcijske ponude i cijene Trgocentra.

SIJEČANJ 2021. – Nakon operacije kuka dovoze me u Krapinske Toplice, koji sat kasnije već sam u dvorani za vježbanje. Na policu s rekvizitima tik iznad moje glave ugurao se i radio, emitira naravno Radio Kaj. Vježbam i slušam. Nizu se aktualni hitovi domaće glazbe, popevke s Krapinskog festivala, malo Šerfa, malo Ljupka, vijesti Media servisa i eto voditeljice komentira vrijeme te prije idućeg hita Najdrazoj na svijetu Vjekoslava Jutta krene čitanac. “Ovaj tjedan u Trgoprometu: kisela repa po 8,99; jabuke ajdared 6,99; WC papir troslojni 16,99….”
Prasnula sam u smijeh, terapeutkinji nije jasno sto se dešava, morala sam objasniti….
Sutradan pricam mami, nisam sigurna da će se sjetiti, ali sjeća se i smije se skupa sa mnom.
Bedasta čitana reklama za Trgocentar ispala je poveznica izmedju naša dva oporavka. Ako sa mnom naprave upola dobar posao kao sto su te godine učinili s njom jer je koji mjesec kasnije transformacija , fizička i psihička podjednako, bila naprosto nevjerojatna bit ću vrlo vrlo sretna.

Majda, fala ti u ime Radija Kaj i svih slušatelja. Budi nam dobro!     Više…

loading