Skip to content

Kajkavski književni razgovori

Posted in Kajkavci u Lisinskom

Kajkavci u Lisinskom, u nedjelju 19. ožujka 2017. godine od 17,30 sati, u Maloj dvorani, će predstaviti recentno kajkavsko književno stvaralaštvo s naglaskom na vrijednu, desetljećima dugu tradiciju održavanja književnih manifestacija u kajkavskim županijama, koje, na poseban način, čuvaju i promiču kajkavsku riječ. U opuštenoj atmosferi Male dvorane Lisinski, organizatori će posjetitelje upoznati s Kajkavskim kolendarom Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu i inicijativom da se međimurska popevka, kao nematerijalno kulturno dobro Hrvatske, nađe i na UNESCO-ovoj listi svjetske baštine.  Predstavit će Varaždinsko književno društvo i njihov recital Senje i meteori.

S kajkavskom poezijom i istaknutim pjesnicima dotaknut će se  nezaobilaznih koprivničkih Galovićevih jeseni i Recitala suvremenog kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“ u Zelini koje već niz godina organiziraju kulturni entuzijasti iz Zagrebačke županije.  Iz Hrvatskog zagorja predstavit će Recital kajkavske poezije Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo iz Krapine, Recital Josip Ozimec iz Marije Bistrice, bedekovčanski Susret riječi i djelovanje Hrvatskozagorskoga književnog društva.

Ugodni razgovori s književnicima i organizatorima književnih susreta, kajkavski stihovi koje će čitati odabrani glumci i kajkavske popevke u izvedbi glazbenih solista čekaju štovatelje KAJ-a u Maloj dvorani Lisinski. Program priprema i vodit će Snježana Horvatin, tajnica Hrvatskozagorskog književnog društva.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading