Skip to content

Konferencija „Poljoprivreda i ruralni razvoj Zagorja“ u Krapini

Posted in Vijesti

KRAPINA – Konferencija „Poljoprivreda i ruralni razvoj Zagorja – strategije, inovacije i održivost“, u organizaciji LAG-a Zeleni bregi, održana je u utorak, 25. listopada 2022. godine, u Poslovno-tehnološkom inkubatoru u Krapini. Konferencija je okupila poljoprivrednike koji su, kroz brojna izlaganja eminentnih stručnjaka, upoznati s inovacijama u poljoprivredi i sektoru razvoja ruralnog područja, a imali su priliku i dati svoje prijedloge za izradu posljednjeg djela Strategije za novu financijsku omotnicu. – Konferencija treba dati značajan doprinos poljoprivrednoj politici u narednom razdoblju, ali i iskorak u izradi Lokalne razvojne strategije, rekao je predsjednik LAG-a Zeleni bregi, Žarko Miholić dodavši kako očekuje da u partnerstvu s Ministarstvom poljoprivrede, LAG bude još uspješniji te na što kvalitetniji način pripremi sve prijavitelje na brojne natječaje koji su u najavi.

Pokrovitelj konferencije je Ministarstvo poljoprivrede, a sudjelovala je i ministrica Marija Vučković koja je izrazila zadovoljstvo što se ova konferencija bavi budućnošću ruralnog prostora Hrvatskog zagorja. – Iz programa ruralnog razvoja do sada smo na području Krapinsko-zagorske županije ugovorili projekte u vrijednosti od 630 milijuna kuna, a do danas je isplaćeno više od 480 milijuna kuna, rekla je ministrica Vučković.

Uz ministricu Mariju Vučković, na konferenciji sudjelovali su i predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir, izaslanik župana Zagrebačke županije i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Josip Kraljičković, izaslanik župana Krapinsko-zagorske županije i predsjednik Odbora za poljoprivredu Damir Čvek, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, zamjenik predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Dragutin Ulama te brojni drugi.

loading