Skip to content

Konzumna jaja Luneta, dobila prestižnu oznaku Dokazana kvaliteta- Hrvatska

Posted in Vijesti

SVETI ĐURĐ- Nakon jabuka, drugi proizvod označen prestižnom oznakom „Dokazana kvaliteta- Hrvatska“ jesu konzumna jaja poduzeća Luneta iz Svetog Đurđa. Tim povodom u četvrtak, 10. veljače 2022. godine, održana je prigodna svečanost u Svetom Đurđu na kojoj je ministrica poljoprivrede Marija Vučković ovom prestižnom oznakom obilježila prva od 15 milijuna zaštićenih konzumnih jaja.
Naime, Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo je nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda „Dokazana kvaliteta-Hrvatska“ radi postizanja još veće prepoznatljivosti i promidžbe domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Oznaka „Dokazana kvaliteta- Hrvatska“ jednako je važna za proizvođače i potrošače, budući da podrazumijeva višu vrijednost i dodatne kontrole u proizvodnji te donosi dodanu vrijednost proizvoda. Ujedno, ovo je prva vrsta oznake kvalitete koja je odobrena od strane Europske komisije te, uz jamstvo sljedivosti od polja do stola, predstavlja provedbu nadstandarda kvalitete, higijene, hranidbe i dobrobiti životinja, naglasila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković i izrazila nadu kako će to znati prepoznati potrošači na domaćem i svjetskom tržištu.
-Varaždinska županija ponosi se svojim proizvodima od kojih su mnoga zaštićena na nacionalnoj i europskoj razini. Ludbreški kraj, dosada poznat po cvijeću i hrenu, od danas bit će poznat i po konzumnim jajima, naglasila je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.
Inače, za oznaku Dokazana kvaliteta- Hrvatska“ već konkuriraju proizvođači svinjskog, pilećeg i goveđeg mesa.

loading