Skip to content

Korijeni i krila na Jarunu

Posted in Korijeni

U sklopu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“, Etnografskog muzeja i Radija Kaj, uz potporu Grada Zagreba, hrvatske tradicijske drvene igračke primili su na poklon, u četvrtak, 5. listopada 2017. godine, najmlađi u dječjem vrtiću Jarun u Zagrebu. Dječji vrtić Jarun je 90-ti po redu širom Hrvatske u kojem je proveden projekt Dajmo djeci korijene i krila, autorice Mirjane Drobina.

Paket tradicijskih drvenih igračka, proizvedenih u Mariji Bistrici, stručna suradnica za predškolski odgoj u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport Heda Šlogar uručila je ravnateljici vrtića Snježani Vusić Kodvanj.

Uručenjem tradicijskih drvenih igračka, proizvedenih u Mariji Bistrici, nastavljen je hrvatski odgojno-obrazovni projekt Dajmo djeci korijene i krila, kojega zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj. Širom Hrvatske, od Zagorja, Međimurja, Podravine i Prigorja, preko Zagreba, Slavonskog Broda, Vukovara, Rijeke i Dubrovnika, djeca se u vrtićima, zahvaljujući projektu Dajmo djeci korijene i krila, upoznaju s hrvatskom kulturnom baštinom i hrvatskim tradicijskim vrijednostima. Igračke je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.

Do sada je projektom obuhvaćeno 89 vrtića širom Hrvatske, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture, projekt trajno podržavaju tvrtke Narodne novine i Janaf, te jedinice lokalne samouprave na svom području.

loading