Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Koronavirus, darivanje krvi, mladi informatičari…

Posted in Vijesti

KRAPINA – Na području Krapinsko-zagorske županije ove subote, 4. travnja 2020. godine evidentirano je novih 6 osoba pozitivnih na koronavirus te ih je sada ukupno zaraženo 76. Dvije novoevidentirane osobe dolaze s područja Grada Pregrade, dvije iz Općine Petrovsko, te po jedna iz Grada Oroslavja i Općine Jesenje. Najviše oboljelih od koronavirusa na području županije ima Pregrada, njih 33, Krapina 14 i Hum na Sutli osam.

ZAGREB – Brojne udruge koje se brinu o napuštenim psima i mačka imaju ovih dana veliki problem nabavke hrane. Građanima koji mogu donirati hranu za pse i mačke, mogu nazvati Info centar Dumovec 01 2008 354 kako bi se dogovorili oko preuzimanje donacije uz poštivanje mjera zaštite od koronavirusa. Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba potom će hranu preusmjeriti najpotrebitijim udrugama.

ZAPREŠIĆ – U skladu s odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Stožer civilne zaštite Grada Zaprešića uspostavio je dežurstvo i kontakte za građane putem kojih mogu upućivati pitanja u vezi funkcioniranja rada i života na području Grada Zaprešića u novonastalim okolnostima vezanim uz virus COVID-19. Dežurni telefon gradskog Stožera je 099 5307 185.

KRAPINA – Gradsko društvo Crvenog križa Krapina idući tjedan, od 6. do 10. travnja 2020. godine, organizira akcije darivanja krvi prema redovnom godišnjem planu. Akcije darivanja krvi bit će organizirane u Srednjoj školi Krapina i Pučkom otvorenom učilištu Krapina u skladu sa preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i drugih nadležnih službi.

ZAGREB – Kazalište Mala scena će u subotu, 4. travnja 2020. godine od 17,00 sati uživo prenositi predstavu «Priča o glasu» Buge Marije Šimić i Morane Dolenc, namijenjenu najmlađima od 1,5 godine naviše. I ovaj prijenos dio je inicijative «Mala scena online» u kojem, uz prijenose predstava, na Facebook i Instagram stranici kazališta svakoga dana dva puta dnevno pričaju priče, anegdote, dijele iskustva i korisne savjete.

ČAKOVEC – Udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub Čakovec (MIK) pomažu onima kojima je pomoć neophodna. Tako su dvjema obiteljima uručena prijenosna računala, po jedan od svake udruge, sa svrhom da se djeci omogući online učenje. S obzirom da neka djeca nemaju odgovarajuću opremu za praćenje online nastave, ova će humana gesta omogućiti da dvoje djece  može adekvatno sudjelovati u online nastavi. Time su mladi informatičari  vlastitim primjerom pokazali, kako širiti svijest o zajedništvu, društvenoj odgovornosti i solidarnosti.

VARAŽDIN – Akciju #ostanidoma za sve zainteresirane koji vole uživati u gledanju predstava iz vlastitog naslonjača, pripremilo je Varaždinsko Hrvatsko narodno kazalište na svom Youtube kanalu. Od srijede se može gledati predstava Slobodana Šnajdera „Enciklopedija izgubljenog vremena“ u režiji Snježane Banović koja je praizvedena 2011. godine.

KOPRIVNICA – Lutkarska družina Kopriva pec, pec Društva Naša djeca Koprivnica dosjetila se kako mladima upotpuniti slobodno vrijeme u doba epidemije koronavirusom. Volonteri su na Internet stranicu Društva postavili predstavu „Pričamo priču o jednom mačku“, a kako najavljuju, to je tek prva u nizu online predstava ove lutkarske družine.

BJELOVAR – Iako su sve kulturne institucije zatvorene za posjetitelje, u Gradskom muzeju Bjelovar pripremaju se za dane kad završi epidemija koronavirusa. Tako pripremaju iduću manifestaciju Noć muzeja za koju pripremaju izložbu pod radnim nazivom „Izložba u izolaciji“. Na društvenoj mreži osnovana je istoimena grupa u kojoj se prikupljaju materijali koji bi trebali poslužiti kao građa za izložbu koja će u bjelovarskom muzeju biti postavljena početkom iduće godine. Izložba će dokumentirati sve što se dogodilo u vrijeme izolacije u Bjelovaru.

 

loading