Skip to content

Krapinafest 2019. uspješno

Posted in Radio Kaj izravno

U prepunoj Crkvi sv. Katarine Aleksandrijske u subotu 12. listopada 2019. godine, u Krapini je održan 23. festival duhovne glazbe Krapinafest. Svečano misno slavlje uz koncelebraciju više franjevaca predvodio je p. Ilija Vrdoljak, provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, koji je u propovijedi naglasio vrijednost tradicije Krapinafesta, kao i važnost uloge duhovnih glazbenika u životu Crkve. U glazbenom dijelu festivala nastupili su Davor Terzić, fra Miroslav Petrac, Matija Antolić i band, Vlatko Vukina, Sara Majsec, Kirjales, Janja Vukina Fučko, ŽVS Kušlec, Andrija Kos i č.s. Dijana Lončarek.

Cijeli glazbeni susret bio je prepun emocija a održan je u spomen legendi suvremene duhovne glazbe i prijatelju festivala Krapinafest, nedavno preminulom Čedi Antoliću. Prigodno umjetničko djelo tijekom nastupa izvođača crtala je akademska slikarica iz Čakovca Eva Vukina, a festival je svoj vrhunac doživio u trenutku otkrivanja slike na kojoj Isus prima k sebi Čedu Antolića.

Organizatori festivala Krapinafest bili su Zajednica Bolji svijet i Franjevački samostan Krapina, pokrovitelji Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda i Grad Krapina, dok je glavni medijski pokrovitelj i ove godine bio Radio Kaj.

loading