Skip to content

Krapinsko-zagorska županija obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Posted in Vijesti

KRAPINA – Svečanost polaganja vijenca i paljenja svijeća u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, održana je povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 27. godišnjice Vojno redarstvene operacije „Oluja“, kod Spomen obilježja smrtno stradalim i umrlim zagorskim braniteljima u Perivoju Janka Draškovića u Krapini, u četvrtak, 4. kolovoza 2022. godine. Počast su odali predstavnici zagorskih braniteljskih udruga, zagorskih gradova i općina te Županije. Kako je tom prilikom naglasio posljednji zapovjednik 103. brigade Žarko Miholić, Vojno redarstvena operacija „Oluja“ jedna je od najsjajnijih vojnih operacija u povijesti Hrvatske.

– U 103. brigadi koja je sudjelovala u obrani na povijesno dokazanom najtežem i najznačajnijem pravcu u samoj operaciji bilo je okupljeno 2.630 Zagoraca. Imali smo 36 ranjenih pripadnika i svi smo se vratili natrag u naše Zagorje te smo ponosni na sve što smo uradili, rekao je Miholić.

Zapovjednik Zasebne policijske postrojbe PU krapinsko-zagorske Josip Horvatin kazao je kako se u ovo vrijeme svake godine bude sjećanja na teške trenutke, a da su ovakve obljetnice važne, prije svega zbog pijeteta prema poginulim hrvatskim braniteljima, nestalima i njihovim obiteljima, dodao je župan Željko Kolar. – Prisjećamo se, 27 godina nakon „Oluje“, svih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, zahvaljujući kojima danas imamo priliku živjeti u miru te raditi na prosperitetu naše države u sasvim drugačijim uvjetima od onih 90-ih godina. To moramo cijeniti, ne samo zbog onih kojih danas više nema među nama, nego i zbog mladih generacija koje trebaju znati u kojim se okolnostima stvarala samostalna Republika Hrvatska, zaključio je Kolar.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading