Skip to content

Krapinsko-zagorsku županiju i grad Krapinu posjetio predsjednik Vlade Andrej Plenković

Posted in Vijesti

KRAPINA – U posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji i Gradu Krapini boravio je u petak, 9. rujna 2022. godine, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Posjetio je Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije, a u sjedištima Krapinsko-zagorske županije i Grada Krapine predsjednik Vlade Plenković održao je sastanke sa županom Željkom Kolarom te gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović ističe kako je zahvalan na svemu što Vlada RH čini za Grad Krapinu, kao i Krapinsko-zagorsku županiju.

– Zahvalan sam na svim pokrenutim, kao i onim projektima koji će se pokrenuti na području Grada Krapine, ali isto tako i na području Krapinsko-zagorske županije. Projekata i ideja je puno, volje i znanja imamo i sad samo čekamo raspisivanje raznih natječaja, a potom i dobre rezultate, naglasio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Uz predstavljanje Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije te pet strateških projekata koji se žele realizirati u narednim razdobljima, naglasak na sastanku čelnika Krapinsko-zagorske županije s predsjednikom Vlade bio je na ključnom županijskom projektu, ističe župan Željko Kolar.

– Ključni strateški projekt Krapinsko-zagorske županije je dogradnja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, kao nacionalni centar za rehabilitaciju i liječenje srca i mozga, za koju imamo i pravomoćnu građevinsku dozvolu. Upravo smo to posebno predstavili predsjedniku Vlade, kao i zašto je taj projekt značajan za nacionalnu razinu jer upravo više od 75 posto stacioniranih pacijenata u Krapinskim Toplicama je iz cijele Hrvatske, kazao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

U pratnji organizatora 30. Zagorskog gospodarskog zbora, župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, gradonačelnik Krapine Zorana Gregurovića, predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darka Varge, predsjednika HGK – Županijske komore Krapina Josipa Grileca i direktora Radija Kaj Drage Gradečaka, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao je i izložbeno-prodajni prostor Zagorskog gospodarskog zbora, koji se do subote, 11. rujna 2022. godine, održava na prostoru igrališta Osnovne škole Ljudevit Gaj i Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda, a svoje proizvode i usluge predstavlja 157 izlagača iz šest hrvatskih županija te susjedne Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Posjet Krapinsko-zagorskoj županiji i Gradu Krapini predsjednik Vlade RH Andrej Plenković završio je uz kajkavske evergreene i retrospektivni koncert „Popevke zanavek“ 57. Festivala kajkavskih popevki.

loading