Skip to content

Chtef – Zagorski šef 2017

Posted in Ostale izdvojene objave

Tomislav Šimunić,  kuhar hotela “Matija Gubec” iz  Stubičkih Toplica,  ponio je ove godine titulu “Chtefa zagorskog chefa”,  kao pobjednik istoimnene  kulinarske manifestacije Krapinsko- zagorske županije,   održane 24. listopada 2017. godine u Stubičkim Toplicama. Na sedmom natjecanju sudjelovalo je sedam vrsnih zagorskih kuhara koji su glavno jelo i desert pripremali od zadanih namirnica, mesa zagorskog purana, zagorskih mlinaca i oraha. U natjecanju tradicionalno smije sudjelovati samo sedam kuhara, budući da je broj sedam neodvojiv od Zagorja – bajke na dlanu, u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova. Pobjeda je, kako je izjavio Tomislav Špiček koji je bio na čelu ocjenjivačke komisije, pripala kuharu koji je ostvario nesvakidašnji  spoj tradicionalnog i modernog.  Osim što su mogli pratiti ocjenjivanje  jela, posjetitelji su ih mogli i kušati te uživati  u bogatom popratnom programu, uz degustacije brojnih zagorskih delicija. Inače, drugo mjesto osvojila je Nikolina Kranjčec, kuharica iz hotela u Mariji Bistrici dok je treće mjesto pripalo Jakovu Mirtu, kuharu iz hotela u Donjoj Stubici.

loading