Skip to content

Martina Dalić nova predsjednica Uprave Podravke

Posted in Vijesti

KOPRIVNICA – Nadzorni odbor Podravke d.d. na sjednici održanoj u srijedu 3. veljače 2021. godine u Koprivnici jednoglasno je izabrao dr.sc. Martinu Dalić za novu predsjednicu Uprave Podravke d.d. Mandat novoimenovane predsjednice Uprave trajat će do 23. veljače 2022. godine, odnosno do isteka mandata aktualne Uprave.

„Vjerujem kako će predsjednica Uprave Martina Dalić svojim bogatim znanjem i iskustvom pomoći Podravki da očuva i unaprijedi postojeći kontinuitet uspješnog razvoja. Nadzorni odbor Podravke očekuje od Uprave na čelu s novoimenovanom predsjednicom nastavak pozitivnih trendova poslovanja s naglaskom na organski rast, kao i daljnje unaprjeđenje poslovanja kako na domaćem tako i na brojnim međunarodnim tržištima na kojima je Podravka prisutna.“ – istaknuo je Želimir Vukina, predsjednik Nadzornog odbora Podravke d.d. po završetku danas održane sjednice.

„Podravka je jedna od najvažnijih hrvatskih i regionalnih kompanija i današnja odluka Nadzornog odbora o izboru za predsjednicu Uprave Podravke za mene je velika čast, kao i ogromna odgovornost. Upravo zbog te velike odgovornosti želim istaknuti da sam ovu dužnost prihvatila nakon što su mi svi ključni dioničari u Podravki, a to su država  i mirovinski fondovi, potvrdili da im je zajednički cilj razvoj Podravke odnosno još veća i još snažnija Podravka. Osobno sam uvjerena da je zajednički cilj najvećih dioničara istovjetan željama i očekivanjima radnika Podravke i svih Podravkaša, lokalne zajednice i poslovnih partnera Podravke, a s odličnim timom koji ova kompanija duge tradicije ima sigurna sam da ga zajedno možemo ostvariti. Bit će mi čast pridonijeti ostvarenju tog cilja. Zahvaljujem svim članovima Nadzornog odbora i svim dioničarima na iskazanom povjerenju. Zahvaljujem Vladi RH kao najvećem pojedinačnom dioničaru u Podravki i premijeru Andreju Plenkoviću na povjerenju i podršci.“ – izjavila je nakon imenovanja dr.sc. Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke d.d.

loading