Skip to content

Medicinska škola Varaždin postaje suvremeni medicinski kampus

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Uspostava regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin jedan je od najambicioznijih projekata kojeg provode škole u Hrvatskoj, a o kojem je bilo riječi na konferenciji za medije održanoj u utorak, 14. prosinca 2021. godine u Varaždinu. Uz brojne zdravstvene i djelatnike u obrazovanju o ovoj temi govorili su posebna savjetnica ministra zdravstva Vera Katalinić-Janković, ravnateljica škole Mirjana Grabar Kruljac te zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec. Naime, radovi na uspostavi centra počeli su krajem srpnja, idu predviđenom dinamikom, vrijedni su 42 milijuna kuna, dok je ukupno ulaganje u Medicinsku školu vrijedno oko 78,6 milijuna kuna i financirano mahom europskim sredstvima, podsjetila je zamjenica Zagorec.
-Ulaganje u ovu školu, te sve druge obrazovne ustanove koje obrazuju zdravstveni kadar, vrlo je važno. Uvjerili smo se u to u vremenu u kojem živimo, kada medicinske sestre i tehničari nose veliki dio tereta pandemije na svojim leđima i zato je važno mladim ljudima pružiti najsuvremenije uvjete obrazovanja, kako bi ih što bolje pripremili za buduće radno mjesto, ali i motivirali da ostanu u Hrvatskoj te unapređuju njen zdravstveni sustav, rekla je savjetnica ministra zdravstva Vera Katalinić-Janković. Ovim projektom Medicinska škola Varaždin postat će jedna od najmodernijih školskih ustanova u Hrvatskoj, a primaran cilj je izvrsnost u obrazovanju budućih medicinskih sestara i tehničara po principu da odmah po završetku školovanja mogu odgovoriti na sve zahtjeve struke, naglasila je ravnateljica Mirjana Grabar Kruljac.
Inače, zgrada u kojoj je sada Medicinska škola bit će obnovljena te dograđena sa 2.323 metara četvornih i postat će prvorazredni objekt koji će imati naznake medicinskog kampusa, odnosno referentnog edukacijskog centra iz područja medicine za cijelu Hrvatsku, ali i zapadnu Europu. Medicinska škola Varaždin još je 2018. godine, kada je proglašena regionalnim centrom, bila najbolja Medicinska škola u Hrvatskoj.

loading