Skip to content

Međimurje prva regija u Hrvatskoj s prestižnom nagradom Green Destination

Posted in Vijesti

BERLIN – Međimurje je proglašeno Green Destinations regijom te je dobilo srebrnu oznaku Green Destination, a nagradu je u srijedu, 7. ožujka 2023. godine, preuzeo župan Međimurske županije Matija Posavec na najvećem svjetskom turističkom sajmu u Berlinu. Oznakom Green Destination za održivost turizma, Međimurje je prva regija u Hrvatskoj koja je pristupila tom certificiranju i uspješno ispunila zahtjevne kriterije.

– Ovo veliko priznanje stiglo je kao rezultat truda, rada i zalaganja svih stanovnika Međimurja. Ovo je nagrada svih onih koji neumorno i predano brinu o uređenosti svog zavičaja, zaštiti okoliša, čuvanju prirodnih i kulturnih vrijednosti. Međimurje je zelena kolijevka hrvatskog održivog turizma, sve naše strategije razvoja turizma usmjerene su u održivost, promociji bogatih prirodnih vrijednosti između Mure i Drave, revitalizaciji kulturne baštine, naše povijesti, kvalitete enogastronomije i lokalnih proizvoda,  i svega što daje snažni identitet Međimurja. Ovim vrijednim priznanjem to je prepoznala struka na svjetskoj razini, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec, preuzimajući nagradu u Berlinu.

– Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji sa Županijom i dionicima iz komercijalnog, javnog i nevladinog sektora, posljednjih šest mjeseci aktivno je radila na preduvjetima za dobivanje ove vrijedne nagrade kojom smo dokazali visoku razinu održive turističke ponude na destinacije, kazao je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, dodajući kako je ovakva strategija turističkog razvoja Međimurja važna za cijelu Hrvatsku i njen kontinentalni turizam.

loading