Skip to content

Međimurska županija nastavlja s intenzivnim ulaganjima u zdravstvenu zaštitu

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Raspodjelom decentraliziranih sredstava, napravit će se još jedan iskorak u investicijama u zdravstvenu skrb, naglasio je na sjednici Skupštine Međimurske županije u četvrtak, 24. veljače 2022. godine župan Matija Posavec. Za zdravstvo je, u ovoj godini, osigurano 14,886 milijuna kuna. Od toga je 8,7 milijuna kuna namijenjeno Županijskoj bolnici Čakovec, gdje slijedi potpuna rekonstrukcija Odjela pedijatrije u vrijednosti oko 4 milijuna kuna, kupit će se 35 kreveta i gastroskop za internističku djelatnost, a 708. 000 kuna namijenjeno je za kupnju opreme za potrebe Odjela anesteziologije. Županijska bolnica Čakovec i inače je veliko gradilište, napomenuo je župan Posavec i podsjetio na energetsku obnovu nekoliko paviljona, uređenje Odjela abdominalne kirurgije, Zavoda za javno zdravstvo te je najavio rekonstrukciju neurologije i uređenje Centra za palijativnu skrb u Feštetićevoj zgradi.

Na dnevnom redu sjednice, među ostalim, su i 3. Izmjene i dopune Prostornog plana Međimurske županije te Prijedlog odluke o dodjeli jednokratne financijske potpore redovnim studentima za akademsku godinu 2021./2022.

Naime, na prostoru Međimurske županije nalaze se eksploatacijska polja ugljikovodika Mihovljan, Vučkovec, Vukanovec, Zebanec i Legrad te će se kroz izmjene Plana preispitati važeći uvjeti koji se odnose na istraživanje i eksploataciju ugljikovodika i geotermalnih voda u energetske svrhe, a na poticaj zainteresiranih investitora te nadležnih gradova i općina.

Što se tiče jednokratnih potpora međimurskim studentima za akademsku godinu 2021./2022., kako je istaknuo župan Matija Posavec potpora će iznositi 800 kuna i 25% je veća u odnosu na prošlogodišnju. Na osnovi višegodišnjih statistika, može se očekivati da će se na javni poziv prijaviti do 2.300 studenata te je za tu namjenu u proračunu osigurano oko 1,84 milijuna kuna.

loading