Skip to content

Međimurska županija nastavlja ulagati u obnovu zgrade Učiteljskog fakulteta u Čakovcu

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Ugovor o nastavku sufinanciranja obnove zgrade Učiteljskog fakulteta u Čakovcu potpisali su u utorak, 20. rujna 2022. godine, župan Međimurske županije Matija Posavec i dekan Siniša Opić. Vrijednost ove faze radova je 1,13 milijuna kuna: 630 tisuća sredstva su čakovečkog Učiteljskog fakulteta, a preostali iznos osigurava Međimurska županija. Zgrada, u kojoj je smješten Odsjek Učiteljskog fakulteta u Čakovcu, izgrađena je davne 1879. godine i zaštićeno je kulturno dobro, podsjeća dekan Siniša Opić.

– Naša zgrada Odsjeka u Čakovcu teško je oštećena, a ova sredstva omogućit će obnovu jednog dijela pročelja, dodaje dekan Opić i poručuje kako bi volio da i druge županije slijede primjer Međimurske županije te prate potrebe znanstvene i obrazovne zajednice. Kako ističe župan  Matija Posavec, riječ je o zgradi koja ima, ne samo povijesnu vrijednost, već i veliki značaj za prostore na kojima se nalazi.

– Odsjek Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu čini Čakovec sveučilišnim gradom i našu županiju – sveučilišnom županijom. Nedavno je ovdje otvorena i digitalna učionica budućnosti pa najmanje što možemo učiniti je da, kao zajednica, damo svoj doprinos kako bi djelatnici fakulteta i studenti boravili u što kvalitetnijim uvjetima, naglašava župan Posavec.

loading