Skip to content

Međimurska županija partner Sajma agroturizma Šibensko-kninske županije

Posted in Vijesti

SKRADIN – Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije u tijeku je u Skradinu, a partner je Međimurska županija. Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a održava se na ulazu u Nacionalni park Krka, odakle se izravno javlja i ekipa Radija Kaj.

Na 12. po redu Sajmu predstavlja se ukupno bogatstvo autohtonih i tradicijskih ruralnih proizvoda i usluga, etno i gastronomskih specijaliteta do kulturne baštine, folklora, starih zanata te turističke ponude na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja. – Nemjerljiv doprinos velikom uspjehu manifestacije dali su upravo izlagači iz Međimurja, rekao je u izravnom javljanju u program Radija Kaj župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić.

Međimurska županija na 12. Sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije predstavlja svoju kulturnu baštinu, prezentira Turističku zajednicu Međimurske županije s pričom o ruralnom turizmu, te se predstavlja izlaganjem tradicijskih proizvoda i sudjelovanjem malih proizvođača – lokalnih OPG-ova. Tu je i bogata paleta delicija poljoprivrednih gospodarstava – od meda i drugih pčelinjih proizvoda te mesa ‘z tiblice, bučinog ulja, sireva i vrhunskih vina.

Sudjelovanje na ovom hvalevrijednom Sajmu jedno je od događanja u sklopu proslave dana Međimurske županije, koja traje još pet dana. – U  fokusu ovogodišnje proslave između ostalog je i suradnja sa drugim županijama, osobito onima s Jadrana, te na taj način povezivanje plave i zelene Hrvatske, rekao je za Radio Kaj župan Međimurske županije Matija Posavec. – Smatram da poljoprivrednici sa sjevera Hrvatske proizvode itekako kvalitetne autohtone proizvode i trebaju ih promovirati diljem Hrvatske i Europe, naglasio je Posavec dodavši da se u Skradinu uz autohtone domaće proizvode promoviraju i međimurski potencijali u turizmu, što je zajedno povezano dobitna kombinacija.

Splet tradicijskih vrijednosti plave i zelene Hrvatske ukrasit će i ovogodišnje Urbanovo. Novo izdanje Urbanova – festivala pušipela, koje počinje polovicom svibnja, bit će obogaćeno i ponudom gostiju iz Šibensko-kninske županije koji će okusima i mirisima Mediterana prožeti međimursko slavlje vina u jednoj od najvećih manifestacija sjeverozapadne Hrvatske.

loading