Skip to content

Međimurska županija predstavila poseban sustav turističkog prijevoza

Posted in Vijesti

ČAKOVEC- Novi, jedinstveni turistički proizvod, „Hop on – Hop off Bus Međimurje u pokretu“ predstavljen je danas, 30. srpnja 2021. godine, na Trgu republike u Čakovcu u sklopu 57. Porcijunkulovog.
-U Hrvatskoj, ali i u široj regiji ovakav sustav turističkog prijevoza na postoji, postoji na razini gadova kao što su Zagreb i Dubrovnik, ali ne i na razini županija odnosno turističkih regija, rekao je direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula. I to je dokaz da je Međimurje spremno za vrlo zahtjevne organizacijske postupke u turizmu te da se ovdje smišljeno razvija jedan integrirani turistički proizvod namijenjen sve izbirljivijim turistima, dodao je Grula.
-Inače, „Hop on – Hop off Bus Međimurje u pokretu“ povezuje 12 atraktivnih turističkih točaka Međimurja od Čakovca, preko Terma Sveti Martin, atrakcija u njihovoj okolici, do Murskog Središća, Križovca, Lopatinca, Svetog Urbana, kao i atrakcija u samom Čakovcu poput Riznice Međimurja i Eko muzeja. Ovo je tek prva faza projekta, rekao je Grula i napomenuo kako jedan krug vožnje autobusa traje dva sata i za sad vozi samo subotom.
-Ovo je još jedan plod odlične suradnje Grada i Međimurske županije, primijetila je gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i napomenula kako će i ovo biti sjajan primjer upoznavanja kulturnih, povijesnih te svih drugih atrakcija grada Čakovca kao i ostatka Međimurja.
– Drago mi je što smo ovaj projekt predstavili u sklopu ove prepoznatljive, hrvatske Top manifestacije kao što je Porcijunkulovo, rekao je međimurski župan Matija Posavec i izrazio nadu kako će ova četiri dana, turisti i sami žitelji grada Čakovca, iskoristiti priliku te putem hop on busa upoznati top lokacije Međimurske županije koje su razlog zašto je ona najuspješnija destinacija kontinentalnog turizma te europska destinacija izvrsnosti u enogastronomiji.

loading