Skip to content

Međunarodna konferencija TOURISM 365 u Tuheljskim Toplicama

Posted in Vijesti

TUHELJSKE TOPLICE – Međunarodna konferencija TOURISM 365, održana 20. rujna 2022. u Termama Tuhelj, okupila je svjetske i regionalne turističke lidere i političare. Inovativnost i kreativnost ključni su za stvaranje otpornog turizma, potvrdili su ugledni turistički profesionalci iz Europe i svijeta.

Po prvi puta konferencija u Hrvatskoj okupila je europske turističke lidere: Alessandru Priante UNWTO, Eduarda Santandera ETC, Istvana Ujhelyija Europski parlament, Kristjana Staničića HTZ, te stručnjake poput Matthewa Upchurcha, CEO Virtuosa USA, Toma Marchanta, suosnivača Black Tomato UK, Sorye Ingrid Gaulin, potpredsjednice Fogo Island Inn CA, Cedrica Baechera, gurua održivog poslovanja iz Wavestona i Nomadeisa i druge zanimljive govornike.

U Ministarskom forumu ove godine sudjelovali su Susanne Kraus-Winkler, državna tajnica za turizam Ministarstva rada i gospodarstva Republike Austrije i Goran Đurović, ministar turizma Republike Crne Gore, te Robert Pende, ravnatelj Uprave za razvoj poduzetništva, investicije i konkurentnost turističkoga gospodarstva Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, izaslanik ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac.

TOURISM 365 su otvorili Ivana Kolar, organizatorica i direktorica tvrtke Julius Rose, Saša Muminović, predsjednik SLO CRO Poslovnog kluba, Helena Matuša, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije i izaslanica župana Željka Kolara, i Andreja Vukojević, direktorica Sektora za turizam HGK.

Organizatorica Ivana Kolar naglasila je: „Turizam je otporan, pokazala je to uspješna godina iza nas, sada ga moramo učiniti još i inovativnim. U kratko vrijeme tržište se promijenilo u svim segmentima i važno je da razumijemo kako se moramo mijenjati i mi, odnosno ponuda koju pripremamo. Potrebne su promjene i stalan razvoj, kreativnost i spremnost na ulaganje na duge pruge, u turizam 365.“

loading