Skip to content

Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam…

Posted in Radio Kaj izravno

Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam održat će se od 7. do 9. listopada u varaždinskoj Areni uz Dravu, uz potporu Grada Varaždina i Varaždinske županije. Najstarija hrvatska manifestacija iz oblasti lova i ribolova, vezana uz boravak u prirodi i turizam, na svom će 25. izdanju okupiti šezdesetak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Slovačke. 

Sajam ima dugu tradiciju i poznata je manifestacija varaždinskog kraja na kojoj se izlažu oprema i proizvodi za lov, ribolov i boravak u prirodi, a svoju ponudu predstaviti će i obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici.

 Naglasak se i ove godine stavlja na edukaciju pa će sadržaji poput izložbi, radionica i prezentacija zasigurno biti vrlo zanimljivi i korisni za posjetitelje.

 „Posljednje izdanje sajma bilo je prije pandemije Covid19 2019. i od tada se dosta toga promijenilo i kod organizatora i kod izlagača, ali i u poslovanju globalno, tako da smatram da u konačnici možemo biti zadovoljni što smo u ovim novim uvjetima uspjeli ponovno organizirati sajam te pripremiti jednu lijepu i sadržajnu manifestaciju koja vas očekuje krajem tjedna“, istaknula je Maja Šimenc, direktorica Sajma.

Tradicionalan suorganizator Sajma je Hrvatski lovački savez, stoga je predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški predstavio dio programa u njihovoj organizaciji.
- „Među našim aktivnostima bih istaknuo uređenje diorame sa prepariranom divljači hrvatskih krajeva koje će biti bogatije nego do sada, a posebno smo se potrudili da izložen bude i jelen. Naime, želimo da svi, a pogotovo mladi posjetitelji, vide razliku između jelena i srnjaka, te da shvate da to nije ista životinja. Nadalje, u subotu u 12 sati ćemo održati zanimljivo predavanje „Naleti vozila na divljač i kako dalje?“ na kojem će biti mnogo podataka i objašnjenja o novom propisu“ – naveo je Kaniški te dodao kako će se u subotu na varaždinskom korzu u 10 moći pogledati i Smotra lovačkih rogista, kako bi naši sugrađani i tom prilikom mogli uživati u njihovom nastupu.

 Suorganizator Sajma, uz HLS, je i Hrvatski športsko-ribolovni savez, a oni će se na sajmu prezentirati kroz izložbeni  prostor u kojem će se nalaziti trofeji športskog-ribolovnog saveza, istaknuo je Marijan Kolednjak, tajnik Sportsko-ribolovnog saveza Varaždinske županije.

Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam za posjetitelje će biti otvoren u petak i subotu od 9 do 19 sati, a u nedjelju do 17 sati. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna za odrasle, 10 kuna za djecu do 15 godina, dok je ulaz za djecu do 7 godina besplatan. Više informacija dostupno je na internet stranici te Facebooku Sajma.

loading