Skip to content

Milan Bandić – najviše nastradao stari dio grada

Posted in Vijesti

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izvijestio je u nedjelju ujutro da je u potresima najviše nastradao stari dio grada, Nikolićeva, Gajeva i Đorđićeva ulica te dodao da slijedi sastanak o provedbi daljnjih mjera i pomoći.

“Nema nikakve procjene još o šteti”, kazao je Bandić pri ulasku u Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu, uoči izvanrednog sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem.

Izvijestio je da je u potresima koji su jutros pogodili Zagreb najviše stradao stari dio grada, u kojemu nema betonske konstrukcije, te ulice Nikolićeva Gajeva i Đorđićeva. Palo je i 10-ak metara južnog tornja zagrebačke katedrale.

Bandić je pozvao građane na strpljenje. Izvijestio je da je ravnatelj gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić upućen u Kašinu, naselje u kojemu je bio epicentar prvog potresa jačine 5,3 koji je jutros u 6,24 pogodio Zagreb.

“Nadamo se da neće biti jačih udara, iako je sve moguće. U pravilu, nakon jakog udara slijede manji udari”, dodao je Bandić.

Novinarima je kazao da na sastanku s državnim vrhom očekuje donošenje mjera te raspodjelu tko će što provesti.

“Trebamo donijeti mjere i tko će što provesti, ljude primiriti i smiriti i pomoći ljudima. To je sad najbitnije”, izjavio je zagrebački gradonačelnik dodavši da Vlada treba napraviti sve što je u njenoj ingerenciji te da svi moraju odraditi svoj dio posla.

loading