Skip to content

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Varaždinskoj županiji

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Ministrica poljoprivrede Marija Vučković boravila je danas, 7. lipnja 2021. godine, u službenom posjetu Varaždinskoj županiji. Tom prilikom, u nazočnosti župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, u prostorijama Varaždinske županije uručila je četiri ugovora o potporama iz Programa ruralnog razvoja Općoj bolnici Varaždin, lokalnim poduzećima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u vrijednosti oko 1,5 milijuna kuna. Dio sredstava namijenjen je uređenju poučne šumske staze u perivoju bolnice u Klenovniku, a što će doprinijeti vidljivosti, rekreacijskih, zdravstvenih i zelenih vrednota ekosustava hrvatskih šuma
U nastavku boravka u Varaždinskoj županiji ministrica Vučković u tvornici Kalnik dodijelila i ugovor o potpori iz Programa ruralnog razvoja, vrijedan više od 19 milijuna kuna, kompaniji Podravka d.d. za projekt ulaganja u modernizaciju pogona za preradu voća i povrća, razvoj novih tehnologija i novih proizvoda tvornice Kalnik čija je ukupna vrijednost više od 38,7 milijuna kuna.
Ovo je samo dio značajnih ulaganja u ovom dijelu Hrvatske, naglasila je ministrica Vučković i podsjetila na ulaganja temeljem programa ruralnog razvoja na području ove županije ugovorilo projekta u vrijednosti nešto većoj od 553 milijuna kuna, 399 milijuna kuna kroz potpore je već isplaćeno, dok je vrijednost projekta daleko veća. Iz istog programa, u ovoj županiji, se gradi ili rekonstruira 13 dječjih vrtića s vrijednošću potpore 60 milijuna kuna, 10 sustava javne vodoopskrbe i odvodnje s potporom od 50 milijuna kuna te 13 nerazvrstanih cesta, zaključila je ministrica Vučković.

loading