Skip to content

Nagrađeni radovi dječjih vrtića

Posted in Korijeni

Etnografski muzej u Zagrebu i partner Radio Kaj, po završetku izložbe „100 vrtića za 100 muzejskih godina“, organizirane u Etnografskom muzeju uz stoljeće toga muzeja i tri desetljeća Radija Kaj, uz zahvalu sudionicima, na radovima iz 100 vrtića, koji su kreativnošću i originalnošću nadmašili sva očekivanja, ističu da su radovi izrađeni u svim likovnim tehnikama i kategorijama, a članovi komisije nikada nisu imali teži zadatak. Sudjelovala su djeca iz sto vrtića u kojima je boravio hrvatski odgojno-obrazovni projekt Dajmo djeci korijene i krila, kojega već pet godina zajedno organiziraju Etnografski muzej i Radija Kaj. – Svakome od 100 vrtića, prilikom posjete, poklonjene su tradicijske drvene igračke iz Marije Bistrice, koje je zaštitio UNESCO, predstava  za djecu Laboratorija zabave i priča o baštini, ističe Mirjana Drobina autorica izložbe i projekta Dajmo djeci korijene i krila.

Izložene dječje radove su tijekom trajanja izložbe (od 3. do 19. svibnja 2019.) ocjenjivali članovi žirija sastavljenog od dva muzejska pedagoga, jednog novinara poznavatelja dječjeg stvaralaštva, te dva povjesničara umjetnosti. Bilo je omogućeno i da posjetitelji izložbe svojim glasovima odaberu najbolji rad. Od pribrojenih glasova komisije i posjetitelja formirana je lista nagrađenih. Svima koji su svoje radove poslali na natječaj, a bili su izloženi, bit će upućena Zahvalnica.  Organizatori čestitaju dobitnicima nagrada, ali i od srca i svim odgajateljima koji svojim marljivim radom daju nemjerljiv doprinos u stvaranju budućih kreativaca, korisnika i prenositelja kulture. Etnografski muzej i Radio Kaj zahvaljuju svim sudionicima na suradnji i velikom doprinosu u ostvarenju najljepše dječje izložbe u Etnografskom muzeju. Posebna zahvala i pokrovitelju izložbe gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću i partneru Narodnim novinama.

Posebno priznanje, nagradu u vidu kompleta tradicijskih igračaka i predstavu u vrtiću,  dodijeljeno je DV Sesvete za ukupan impresivni doprinos izložbi. Nagrađeni su vrtići: DV Budućnost – za posebnu kreativnost u svim kategorijama, DV Jarun – za inovativnu slikovnicu (likovnu-literarno), DV Vjeverica – za oblikovani tradicijski interijer, DV Dugo Selo – za crteže, DV Utrina – za instalaciju s glinenim pločicama, DV Vrapče – za raznovrsnost izražaja, DV Tići iz Vrsara – za kolaž, DV Opatija – za kompoziciju likovno-literarno, DV Iskrica – za literarne radove, te DV Vukovar – za originalne dječje priče. Prema broju glasova posjetitelja dodatno su nagrađeni: DV Ciciban, DV Lepoglava, DV Kustošija, DV Mali princ i DV Cipelica.

Nagrade su kompleti crtaćeg pribora partnera projekta Narodnih novina, domaćinstvo Krapinsko-zagorske županije nagrađenom vrtiću za jednodnevni izlet u Hrvatsko zagorje, radijska emisija Radija Kaj iz vrtića o radu vrtića, gostovanje kazališne predstave u vrtiću, vrijedni katalozi Etnografskog muzeja i knjige Zbirka tradicijskih dječjih igračaka, radionice u Etnografskom muzeju, ulaznice za muzej… Više o hrvatskom odgojno-obrazovnom projektu Dajmo djeci korijene i krila na stranici korijeni.hr

loading