Skip to content

Naknadno o otpadu na području grada Čakovca

Posted in Vijesti

NOVO SELO ROK – Iako su Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području grada Čakovca te Odluke o dodjeli obavljanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada trebale biti najvažnije točke 8. sjednice Gradskog vijeća Čakovca održane, u srijedu 26. siječnja 2022. godine, u Novom Selu Rok, na prijedlog gradonačelnice Ljerke Cividini skinute su s dnevnog reda. Razlozi za to su, obrazložila je gradonačelnica Cividini, e- savjetovanje, odnosno pritužbe i zamjerke te činjenica da 31. siječnja nije konačan datum za definiranje fiksne cijene usluge skupljanja komunalnog otpada. Predstojeći period stoga će se iskoristiti za dodatne analize i iznalaženje mogućnosti kako bi se financijski teret građana smanjio u najvećoj mogućoj mjeri, rekla je Cividini i dodala kako je poskupljenje neminovno no ne mora biti u ranije najavljenim iznosima od 13 do 15 kuna po računu.

Osim toga, donijeta je i odluka kojom se prihvaća sklapanje Ugovora o pravu korištenja i realizaciji projekta obnove postojeće dvorane i montažu balon dvorane između Grada Čakovca, Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan”. Temeljem toga izvršit će se radovi na obnovi postojeće dvorane učiteljskog fakulteta, u vrijednosti 1,6 milijuna kuna dok će za postavljenje montažne balon dvorane biti izdvojeno 2,4 milijuna kuna.

Na današnjoj sjednici donijeta je i odluka kojom se ukida Zaklada za nadarene učenike i studente dr. Ivan Novak budući da je kroz proteklih osam godina imala tek devet isplata, a novac od 38.000 kuna, koliko ga sada ima na računu, proslijedit će se Savjetu mladih grada Čakovca uz prijedlog da ga se usmjeri za financiranje studenata i nadarenih učenika.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading