Skip to content

Napravljen prvi korak ka izgradnji nove osnovne škole u Nedelišću

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju zgrade Osnovne škole u Nedelišću, s ciljem nastavka ulaganja i razvoja obrazovanja na području Međimurja, potpisan je u petak, 14. srpnja 2023. godine, u Čakovcu. Ugovor je s izabranim izvođačem radova potpisao ravnatelj Osnovne škole Nedelišće Ivica Pajić u nazočnosti župana Međimurske županije Matije Posavca sa suradnicima. Projekt je od iznimnog značaja jer ukazuje na smjernice daljnjeg razvoja obrazovanja u Međimurju, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec i pojasnio kako potpisani ugovor obuhvaća izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta te ishođenja svih potrebnih suglasnosti. Osnovna škola Nedelišće jedna je od najvećih škola u Međimurju s 550 učenika i nalazi se u jednoj od najvećih općina u Hrvatskoj, a ovaj je projekt utkan u Razvojnog sporazum Sjever.

– Sve su to elementi zbog kojih sam uvjeren kako će projekt izgradnje Osnovne škole Nedelišće dobiti potrebno „zeleno svjetlo“ resornog Ministarstva, kako bi ga potom kandidirali na sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te kako bi bio izgrađen vrlo brzo na ponos cijele Međimurske županije, naglasio je župan Matija Posavec.

Osnovna škola Nedelišće bit će projektirana na četiri tisuće kvadratna metra i bit će između dvorana ATON-a i MESAP-a. Vrijednost potpisanog ugovora 80 tisuća eura.

loading