Skip to content

Natječaje vrijedne gotovo 113 tisuća eura raspisala Krapinsko-zagorska županija

Posted in Vijesti

KRAPINA – Javni poziv udrugama za prijavu programa i projekata usmjerenih očuvanju digniteta i promicanju istine o Domovinskom ratu i Natječaj za prijavu programa i projekata udruga u području
prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama predstavljeni su u četvrtak, 23. veljače 2023. godine na konferenciji za novinare u Krapini. Za Javni poziv udrugama za projekte usmjerene promicanju istine o Domovinskom ratu i podizanju kvalitete življenja hrvatskih branitelja osigurano je 33.180 eura, a maksimalan iznos koji se može ostvariti po prijavi je 4.000 eura. – Ovaj poziv, na koji se obično svake godine prijavljuje 15-ak braniteljskih udruga, otvoren je do 6. ožujka 2023. godine, rekla je pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade Martina Gregurović Šanjug.

Budući da Županija posebnu pažnju posvećuje djeci, mladima i ranjivim skupinama, raspisala je i Natječaj za prijavu programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva koji je otvoren do 13. ožujka 2023. godine. – Na području Krapinsko-zagorske županije djeluju 1.223 udruge pa je interes za ovaj natječaj iznimno velik i svake godine se na njega prijavljuje njih oko 70, istaknula je zamjenica župana Jasna Petek naglasivši da je za potrebe ovog Natječaja osigurano 79.640 eura, a maksimalno je moguće ostvariti 4.000 eura. – Koliko je razvijeno civilno društvo, toliko je razvijena i država, ali i sredina u kojoj živimo, a vrijednosti koje promoviramo smanjuju sve negativne posljedice i stvaraju uvjete za dostojanstven i zdrav život, naglasio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, dodavši da je ukupan iznos ova dva natječaja 112.820 eura, a uz sve ostale natječaje koji će biti raspisani do kraja godine, taj iznos se penje na 730.000 eura.

loading