Skip to content

Nogometom za Danijela Plašća

Posted in Branje grojzdja, and Radio Kaj izravno

U Pregradi u četvrtak, 27. rujna 2018. godine odigrana je nogometna utakmica u kojoj su snage odmjerile ekipe Humane zvijezde Hrvatske i veterani NK Pregrada, koji su odigrali humanitarnu nogometnu utakmicu za Daniela Plašća. Rezultatom 2:0 pobijedile su Humane zvijezde. Skupljena je 21 tisuća kuna za Danijela.

Podsjetimo, Daniel je učenik Srednje škole Bedekovčina, koji je nakon što je 2015. godine doživio nesreću, povrijedio leđnu moždinu te ostao nepokretan. Njegovi roditelji i prijatelji organizirali su nekoliko različitih akcija za kupnju spomenutog robotskog odijela, koje je izrazito skupo, a aktivnu podršku, uz financijsku, dala je i Krapinsko – zagorska županija.

Zahvaljujući svesrdnoj podršci javnosti, ali i ogromnog truda njegove obitelji, Daniel je krajem lipnja ove godine ponovno stao na vlastite noge, jer je sa tvrtkom koja proizvodi robotska odijela, dogovoren najam. S obzirom da to nije dugoročno rješenje, potrebno je do kraja zatvoriti financijsku konstrukciju, kako bi obitelj mogla otkupiti robotsko odijelo u cijelosti.

„Osjećaj je odličan. Konačno opet gledam ljude u oči. Ovdje sam tjedan dana i još ću biti. Vježbam s timom fizioterapeuta i još ću neko vrijeme biti tu“, rekao je Daniel nakon što je napravio svoje prve korake u odijelu. Njegov otac, Stjepan Plašć objasnio je kako se kupovina odijela planira za iduću godinu. „Cijena odijela je 98 tisuća eura. Mi imamo 2/3 sredstava i sada imamo odijelo unajmljeno. Daniel je odlično reagirao i super mu ide privikavanje“, istaknuo je g. Plašć, uz zahvalu svima koji su pomogli dosad.

Ponos zbog činjenice da Daniel konačno koristi odijelo nije krio ni župan Željko Kolar. „Super Daniel. Tako ja zovem našeg Daniela. On je imao ogromnu volju i veliku podršku svojih roditelja, a na nama nije preostalo ništa drugo nego da podržimo tu akciju. Zadovoljni ćemo biti kada skupimo sve novce i kada od ijelo bude Danielovo vlasništvo. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti“, rekao je župan Kolar.

loading