Skip to content

Novi investicijski ciklus Međimurske županije u obrazovanju

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – S ciljem stvaranja jednakih uvjeta za sve učenike, bez obzira polaze li matične ili područne škole, Međimurska županija kreće u novi investicijski ciklus u obrazovanju. Sporazume o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za dogradnju zgrade Osnovne škole Petar Zrinski Šenkovec i gradnju sportske dvorane, kao i za energetsku obnovu područnog školskog odjela u Gardinovcu te rekonstrukciju područne škole u Zasadbregu, s ravnateljima škola i načelnicima tih općina, u četvrtak, 11. svibnja 2023. godine, potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Radi se o projektima vrijednim 450 tisuća eura, a tu su i druge investicije. Naime, ove godine u planu je i dogradnja i obnova dijela školskog prostora u Gornjem Hrašćanu, s pretpostavkom da u budućnosti ta škola postane matična škola. Tu je i opremanje školskih kuhinja u Vratišincu i Draškovcu, uređenje ulaza u školu u Maloj Subotici, vanjsko uređenje škole u Donjoj Dubravi, dok se, s obzirom na uređenje školske kuhinje i dodatnih učionica, škola u Goričanu sprema za jenosmjensku nastavu, rekao je župan Posavec i najavio kako je također dogovorena nabavka opreme za sportske dvorane i kosilica za brojne škole u Međimurju. Također, s obzirom na odluku Vijeća za prevenciju, postavit će se i video nadzor na ulasku u školu u Murskom Središću.

– Ovo je sada više od desetak škola i sve će to ići tijekom ove godine, ukoliko se raspišu očekivani natječaji mi imamo spremnu svu projektnu dokumentaciju, koja se marljivo pripremala proteklih mjeseci, rekao je župan Posavec. Konkretno, radi se projektima za izgradnju i dogaranju 15 škola, pet sportskih dvorana te kompletnu obnovu i dogradnju dviju srednjih škola, Gospodarske škole Čakovec i Srednje škole u Prelogu.

Dodatnih 100 tisuća eura osigurano je za sanaciju podova, elektroinstalaterskih, soboslikarskih i ličilačkih radova u brojnim školama diljem Međimurja.

loading