Skip to content

Novim vozilima i edukacijom stanovništva do većih količina odvojeno prikupljenog otpada u Novom Marofu

Posted in Vijesti

NOVI MAROF – Završna konferencija projekta „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada na području grada Novog Marofa i općine Ljubešćica“ održana je u ponedjeljak, 19. rujna 2022. godine, u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,97 milijuna kuna, od čega se 1,13 milijuna kuna odnosi na sufinanciranje europskim sredstvima.

– Glavni cilj projekta bilo je povećati udio odvojeno prikupljenog otpadnog papira, plastike i glomaznog otpada u ukupnom komunalnom otpadu na području Grada Novog Marofa i Općine Ljubešćica, uz istovremeno poticanje i daljnji razvoj svijesti stanovnika ovih područja o prednostima i koristima sortiranja i odvojenog prikupljana otpada i zadovoljni smo ostvarenim rezultatima, kaže direktor NOVOKOM-a Marinko Hođa. Nabavljena su i dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira i plastike te glomaznog otpada.

– Zadovoljan sam trendovima koje bilježimo u području gospodarenja otpadom i ovo je samo jedan od projekta u nizu koje provodimo u tom području, ističe novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač te podsjeća na nedavnu sanaciju odlagališta otpada Čret, stavljanje u funkciju novog reciklažnog dvorišta te dodatnu nabavku 3.500 spremnika za odlaganje otpada.

 

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading