Skip to content

Obnovljena Područna škola Donji Vidovec

Posted in Vijesti

DONJI VIDOVEC – Završila je obnova zgrade Područne škole Donji Vidovec te je tim povodom u srijedu, 19. listopada 2022. godine, održana prigodna svečanost. Tijekom proteklih mjesec dana rekonstruiran je glavni i bočni ulaz, uređen je prilaz školi i staze, obnovljeno ulazno stepenište na glavnom ulazu u školu, odrađeni svi građevinsko – obrtnički radovi, popločeno vanjsko stubište, napravljena rampa za teško pokretne osobe, a obnovljena je i fasada škole. Ukupno je u ovo fazi radova uloženo više od 100 tisuća kuna. Investicija je više nego dobrodošla, rekla je ravnateljica Osnovne škole Donja Dubrava, u čijem je sastavu PŠ Donji Vidovec, Mirjana Ribić, budući da je u ovoj područnoj školi evidentno znatno povećanje broja učenika.

– Ove godine imamo 50 učenika i veliki upis prvašića, ukupno njih 19. Nastava se odvija u dvije smjene, u samo dvije učionice, jer u istoj zgradi djeluje i dječji vrtić. Nadamo se izgradnji novog vrtića kako bi mogli rekonstruirati školu i prijeći u jednu smjenu, rekla je ravnateljica Ribić. Područna škola Donji Vidovec nalazi se u jednoj od najmanjih općina u Republici Hrvatskoj, naglasio je župan Matija Posavec.

– Ova investicija je poruka da ulažemo i u najmanje škole, s manjim brojem učenika, jer nam je želja da svi učenici u Međimurju imaju što bolje uvjete u obrazovanju, rekao je župan Posavec i podsjetio kako su u tijeku radovi u 10-ak osnovnih i područnih škola, a napravljen je i niz projekta kako bi sve škole u Međimurju prešle u jednosmjensku nastavu.

 

 

loading