Skip to content

Obrtništvo Zagrebačke županije

Posted in Radio Kaj izravno

Drugi obrtnički forum – obrtništvo Zagrebačke županije, u utorak 28. veljače 2017. godine u Gradskoj vijećnici Zaprešića organiziraju  Zagrebačka županija i Obrtnička komora Zagreb. Teme foruma su Zagrebački obrtnički sajam 2017., ugostiteljstvo i PDV, obrtnička trgovina – tradicija obrtničkih djelatnosti, stipendiranje učenika u deficitarnim zanimanjima, izgradnja reciklažnih dvorišta za građevinski otpad…. Glavni cilj foruma je pronalaženje kvalitetnih rješenja za zaštitu i poticanje razvoja obrtništva i malog poduzetništva u suradnji s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija nizom mjera, kroz Upravni odjel za gospodarstva, ali i poljoprivredu pomaže svoje obrtnike i OPG-a, a što je ukupno oko 20 milijuna kuna proračunskih sredstava, istaknuo je župan  Stjepan Kožić. Predstavljen je i projekt Zagreb Crafts – online platforma koja će omogućiti tradicijskim i umjetničkim obrtima da na lak i moderan način prezentiraju, ali i prodaju svoje proizvode, istaknuo je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić. Grad Zaprešić svoje obrtnike pomaže konkretnim mjerama, subvencioniranja kamate kredita, kao i izgradnjom i pružanjem kvalitetnih i povoljnih komunalnih usluga, rekao je gradonačelnik Željko Turk..

Glavni cilj foruma je pronalaženje kvalitetnih rješenja za zaštitu i poticanje razvoja obrtništva i malog poduzetništva u suradnji s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije, zaključio je predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar. Najavljen je i projekt izgradnje Obrtničkog poduzetničkog strukovnog centra koji će postati centar obrtničke izvrsnosti kroz usluge savjetovanja za podizanje mikro, malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva te obrazovanja učenika.

loading