Skip to content

Od danas nove, strože epidemiološke mjere u Međimurskoj županiji

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Strože mjere donio je Nacionalni stožer na prijedlog Županijskog stožera Civilne zaštite, zbog loše epidemiološke situacije u Međimurskoj županiji. Među mjerama koje vrijede od subote, 7. studenog 2020. godine je zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja više od 30 osoba na jednom mjestu, izuzev sportskih natjecanja na kojima smije biti najviše 50 osoba.
I na vjerskim okupljanjima može biti najviše 50 osoba, kao i na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima te kino projekcijama, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Obustavljaju se amaterske kulturno-umjetničke izvedbe i programi, a novom se odlukom obustavlja i korištenje sportskih terena, sportskih i rekreacijskih centara za sportove i sportske aktivnosti u kojima dolazi do fizičkog kontakta, kao što su nogomet, rukomet i košarka, izuzev za sportske ekipe koje su u sustavu natjecanja.
Zabranjeni su posjeti korisnicima pružatelja socijalne usluge smještaja za starije i nemoćne osobe te osobe s invaliditetom, a korisnicima se zabranjuju izlasci, osim u slučaju opravdanih razloga.
Stožer civilne zaštite RH donio je i nekoliko preporuka, a među njima je i preporuka da se privatna okupljanja ne održavaju, a ako se održavaju da se ograniče na članove iz najviše dva različita kućanstva.
Preporuka je i da se sjednice skupština i vijeća održavaju putem videokonferencija ili drugih tehnologija, a poslodavcima je preporučeno da organiziraju rad uz što veću međusobnu udaljenost radnika.

loading