Skip to content

Odron zatvorio državnu cestu između Gornjeg Jesenja i Krapine, promet obilazno

Posted in Vijesti

GORNJE JESENJE/KRAPINA – Odron zemlje zatvorio je državnu cestu D-74 između Gornjeg Jesenja i Krapine, a promet se zasada odvija obilaznim pravcima Đurmanec-Donje Jesenje-Gornje Jesenje. Kako je za Hinu izjavio načelnik općine Gornje Jesenje Andrija Ranogajec, zemlja se odronila oko ponoći, a cesta je prekrivena zemljom i ostalim materijalom u širini 20-ak metara. Po njegovima riječima, zasada nema micanja odrona i čišćenja ceste dok se ne utvrdi pravo stanje stvari.
“Hrvatske ceste poslat će stručnjake koji će napraviti analizu i procjenu situacije nakon čega slijedi sanacija klizišta odnosno odrona. Zasada je cesta u potpunosti zatvorena za promet. Na svu sreću, u blizini nema obiteljskih ni gospodarskih objekata. Mislim da su svi ovi potresi i podrhtavanje tla jedan od uzroka ovog odrona” rekao je Ranogajec.
O odronu zemlje i zatvaranju prometnice izvijestila je i Policijska uprava krapinsko-zagorska. “Zbog odrona zemlje i pada više stabala drveća na kolnik privremeno je zatvorena za sav promet dionica državne ceste DC74 kod mjesta Žutnica te se promet odvija obilaznim pravcima; Đurmanec-Donje Jesenje-Gornje Jesenje”, priopćila je policija.

loading