Skip to content

Održana 11. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Odluku o javnim priznanjima Varaždinske županije u 2023. godini jednoglasno su prihvatili vijećnici na 11. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije. Nagrada za životno djelo dodijelit će se dr. Ranku Stareu, specijalistu opće kirurgije te užem specijalistu digestivne kirurgije. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu dodijelit će se Atletskom klubu Sloboda, kapetanu-izborniku Hrvatske reprezentacije osoba s invaliditetom u lovu ribe udicom na plovak Draženu Filipoviću te DVD-u Novi Marof koji obilježava 100. godišnjicu djelovanja, dok će se Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeliti poznatom varaždinskom skladatelju Davoru Bobiću i Prvoj gimnaziji Varaždin.

Jednoglasno je prihvaćen i projekt „Izgradnja i opremanje Centralnog operacijskog bloka OB Varaždin“. – Nakon potpisivanja svih potrebnih ugovora, krećemo s izgradnjom tog najvećeg projekta Varaždinske županije. Naša obveza je osigurati dva milijuna eura za izgradnju podzemne garaže i heliodroma, zahvaljujući kojem će se moći brže zbrinjavati hitni pacijenti. Ljudski život nema cijenu, zaključio je župan Stričak.

Vijećnici su prihvatili i prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, županijskog Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije. Tako će se Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice “pojačati” s neurološkom djelatnošću te djelatnošću produženog liječenja i palijativne skrbi, Dom zdravlja Varaždinske županije s logopedijom, dentalnim laboratorijem, fizikalnom terapijom, zdravstvenom njegom, psihološkom djelatnošću, djelatnošću radne terapije, a bit će i sestrinskih savjetovališta.

 

loading