Skip to content

Održano 289. hodočašće zagrebačkih vjernika Majci Božjoj Bistričkoj

Posted in Vijesti

MARIJA BISTRICA – Tradicionalno zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj, 289. po redu, održano je ove nedjelje, 13. rujna 2020. godine pod geslom „O, pomozi palom svijetu koji želi ozdravljenje“. Zbog pandemije koronavirusa, svi susreti su održani na otvorenom, a hodočasnici pješaci su iz Zagreba prema Mariji Bistrici krenuli u subotu, 12. rujna od katedrale preko Sljemena. Svetu misu na otvorenom predvodio je nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić.

U homiliji koju je na svetoj misi uputio povodom 289. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba i hodočašća mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu, Bozanić se obratio vjernicima koji su došli učvrstiti svoje uporište u vjeri.

Kazao je da su vjernici i prije u Mariji Bistrici molili za Božju milost nakon potresa, u bolestima i raznim pošastima, pritisnuti kušnjama neizvjesnosti i nesloboda te da su svaki put pronašli “ne samo utočište, nego ponajprije mir srca i snagu za životno putovanje”. Poručio je kako je čovječanstvo u nejasnim pojavama i nesigurnostima koje proživljava, pozvano o svemu razmišljati darom razuma i vjere

“U svemu što nam izgleda kao ograničenje, pozvani smo pronalaziti nove mogućnosti i živjeti ta ograničenja kao novi izazov. U prostornim udaljenostima nismo napušteni, nismo sami, a kršćanska ljubav uvijek nalazi načine kako biti blizu i zajedno”, istaknuo je Bozanić.

Gradonačelnik Milan Bandić i ove se godine pridružio sugrađanima na 289. zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu koje se ove godine održalo pod geslom „O, pomozi palom svijetu koji želi ozdravljenje“.

Već 20 godina tradicionalno sa sugrađanima hodočastim Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke. U ovo teško vrijeme pandemije koronavirusa, potresa i poplave, ostala nam je vjera u Boga, solidarnost i zajedništvo. To je kroz stoljeća spašavalo Zagreb, spasiti će i sada. Grad Zagreb biti će još ljepši, bogatiji i europskiji. Stoga pozivam sve vjernike da ustraju u solidarnosti i zajedništvu, poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

loading