Predstavljanje projekta „Okusi zagrebačkoga kraja“, u sklopu nacionalnog projekta „Okusi hrvatske tradicije“ te dodjela istoimenog standarda biranim ugostiteljskim objektima Zagrebačke županije održano je danas u Samoboru. Inače, Zagrebačka županija je 1999. godine pokrenula, prva u Hrvatskoj, projekt brendiranja robnih marki – prehrambenih proizvoda koji se proizvode na poljoprivrednim gospodarstvima po tradicionalnoj recepturi, a sada će se i u restoranima moći kušati domaći, lokalni specijaliteti. Peta je to županija koja se pridružila nacionalnom projektu koji za cilj ima promociju hrvatske autohtone gastro ponude. Ugostiteljski objekti, sudionici projekta, tako će se bogatom ponudom tradicijskih jela isticati od konkurencije, a na ulazu će imati prepoznatljivu oznaku, koja znači da u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva lokalna tradicijska jela i šest etiketa pića. Tradicijski specijaliteti poput domaće šunke pečene u kruhu, samoborske salame sa svježim kravljim sirom, sarmice u kiselom zelju, rudarska greblica ili vrbovečka pera bit će tako od danas dio menija 10 restorana s područja Zagrebačke županije.

Okusi zagrebačkog kraja
Posted in Radio Kaj izravno