Skip to content

Olujno nevrijeme zahvatilo tri županije i grad Zagreb

Posted in Vijesti

VARAŽDIN/ČAKOVEC – Olujno nevrijeme zahvatilo je područje Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba, gdje je Zagrebački centar zaprimio poziv da je uslijed pada stabla jedna osoba ozlijeđena, izvijestilo je  Ravnateljstvo civilne zaštite. Županijski centar 112 Varaždin, Krapina i Zagreb zaprimili su brojne pozive građana o sušenim granama i stablima na prometnice i električne vodove te osobna vozila.

U Varaždinskoj županiji su po informacijama koje je za Hinu potvrdio župan Anđelko Stričak samo do 19,00 sati prijavljena tri slučaja pada stabla na vozila te čak 14 slučajeva rušenja stabala na prometnice. Prijavljeno je i nekoliko slučajeva ispumpavanja vode iz objekata te u jednom slučaju pad stabla na objekt. Prema prvim informacijama tuča je najjače pogodila dijelove Općine Petrijanec i Sračinec. Potvrdio je to i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji ističe kako se takva tuča ne pamti i da je nešto slično, ali ne tog intenziteta zabilježeno 2008. godine.  Župan Stričak, koji je odmah obišao stradalo područje, potvrdio je kako je kontaktirao premijera Andreja Plenkovića i ministricu Mariju Vučković koji su obećali pomoć Vlade i resornog ministarstva.

Nevrijeme je zahvatilo i susjednu Međimursku županiju a velika količina kiše uzrokovala je privremeno zatvaranje pojedinih prometnica. Na nekoliko mjesta došlo je i do pada drveća na cestu zbog čega je na nekoliko lokacija promet bio privremeno prekinut. Međimurski Centar 112 zaprimio je 50-ak poziva koji su se većinom odnosili upravo na srušena drveća te privremeno poplavljene prometnice Vatrogasci su imali intervencije ispumpavanja vode iz podruma obiteljskih kuća i stambenih zgrada.

loading